Папа: Наш час потребує якісної і доброї журналістики
  • Нед, 13/05/2018 - 13:45

«В час, коли всі говорять та виступають, але не всі готові слухати та мислити, роль професійної інформації є необхідною, як ніколи раніше», – написав Папа Франциск у коротенькому привітанні для італійського часопису «La Stampa» з нагоди оновленого формату газети.

Шанс і виклик соціальних мереж

«Соціальні мережі сьогодні стали загальнопоширеними засобами та відкривають людям великі можливості, – пише Святіший Отець. – Але саме це помноження інформаційних пропозицій та простору в інтернеті робить ще важливішою роль професійних журналістів та якісної журналістики».

Мова йде про журналістику, яка «не лише дотримується норм професійної етики», намагаючись пропонувати «доброякісну інформацію», але також вміє запропонувати інформацію, що складається з «поглиблення та співставлення» та завжди шанує гідність людей.

Бути голосом беззахисних і відкинених

«Інформацію, яка не впадає у безплідні протистояння, поверховність, балакунство. Інформацію, яка не вдовольняється описуванням лише того, що вже й так знаходиться під рефлекторами, а не забуває про ситуації, про які ніхто не говорить, не втомлюється з делікатністю та людяністю розповідати історії людей, з особливою увагою до беззахисних, останніх, відкинених, до тих, які не мають влади», – зазначає Глава Католицької Церкви, додаючи:

«Інформацію, яка здатна розповідати про складну дійсність, в якій живемо, не впадаючи в прості кліше та пропаганду».