Папа: найкращий різдвяний подарунок робить нам Небесний Отець
  • Чтв, 22/12/2016 - 15:57

«У ці дні ми думаємо про різдвяні подарунки, але насправді Хто робить справжній подарунок – це Він, наш Отець, Який дарує нам Ісуса», – наголосив Папа Франциск зустрічаючись із ватиканськими працівниками та їхніми родинами, зазначаючи при цьому, що йому дуже приємно зустрітись у такому родинному колі та обмінятись привітаннями з нагоди празника Христового Різдва, до якого наближаємось. На думку Папи, обмін подарунками має, насамперед, відображати той єдиний Дар, Яким є Божий Син, воплочений від Пречистої Діви Марії.

«І сьогодні ми бажаємо подякувати Богові, перш усього, за дар праці. Праця є дуже важливою, як для самої людини, що працює, так і для її сім’ї. І в той час, коли дякуємо, молімось за тих людей та родини в Італії та в усьому світі, які не мають роботи, або часто виконують негідну працю, погану оплачувану, шкідливу для здоров’я… Ми повинні завжди дякувати Богові за працю», – наголосив Святіший Отець, пригадуючи при цьому, що на кожному лежить відповідальність за те, що праця була гідною людської особи та її сім’ї. Серед іншого він також зазначив, що ще більшою є відповідальність працівників у Ватикані, де слід дотримуватись директив Соціального Вчення Церкви, де не є допустимою є праця по-чорному, де немає вивертів.

Далі Глава Католицької Церкви подякував усім працівникам Ватикану за їхню жертовну працю, за те, що кожного дня сумлінно виконують свої обов’язки, намагаючись, незважаючи на ніщо, робити добре те, що до них належить. Він теж підкреслив, що у Ватикані, що є дуже малою реальністю, різні сектори праці є близькі і пов’язані між собою, працівники більш-менш знайомі одні з одними, і відчувають задоволення, коли увесь організм добре функціонує. Це, у свою чергу, дає відчуття, що всі сектори праці є важливими та потрібними і що кожен працює для добра всіх.

Продовжуючи свою промову, Єпископ Риму зазначив, що прожитий рік був особливим часом, адже це був Святий Рік Милосердя. Ватиканські працівники теж мали свій Ювілей, перейшли через Святі Двері та Господь вилив на всіх Своє щедре милосердя. Цю Божу благодать, яку ми отримали продовж цього Року, залишається у наших серцях, щоб ми могли її помножити в нашому щоденному житті, зокрема, у сім’ї та на робочому місці. Про це нам пригадує празник Різдва, час, коли нам явилася Божа благодать в Ісусі Христі, Який є втіленою Божою Любов’ю завдяки Святому Духові. І того самого Духа кожен із нас отримав у Святих Таїнствах Хрищення та Миропомазання, однак, ми повинні прикликати Його кожного дня, розбуджуючи Його дію у нас для життя у поміркованості, праведності та благочесті.   

На закінчення Папа попросив присутніх передати його щирі поздоровлення всім дітям та похилим віком із їхніх родин. А також запевнив молитись за всіх хворих із їхніх родин. «Бажаю вам, щоб ваші серця були повні милосердя, повні благодаті Ювілею, що його Ісус приходить наново запалити у нас. Нехай Господь вас благословить, а Пресвята Богородиця вас захистить», – побажав Святіший Отець.