Папа: Не біймося наближатися до Господа, у Нього милосердне серце
  • Птн, 19/06/2020 - 20:35

Довіра до Божого милосердя, молитва за священиків і захист гідності жінки: літургійні та міжнародні нагоди в сьогоднішніх твітах Глави Католицької Церкви.

«Господь завжди дивиться на нас з милосердям. Не біймося наближатися до Нього! Він має милосердне серце! Якщо покажемо Йому наші внутрішні рани, наші гріхи, Він завжди прощає нам. Він – чисте милосердя. Приходімо до Ісуса!» – закликає Папа Франциск вірних через Твіттер у п’ятницю, 19 червня 2020 р., в урочистість Найсвятішого Ісусового Серця. 

В цей день з ініціативи святого Івана Павла ІІ відзначається день молитви за освячення священиків. Папа Франциск не оминув у цієї нагоди, тож через інший твіт закликає:

«Заохочую вас молитися за священиків, аби через вашу молитву Господь скріплював їх у покликанні, втішав у служінні, щоб вони завжди були служителями радості Євангелія для всіх народів».

Ставлення до жінки – показник людяності

Глава Католицької Церкви також присвятив окрему згадку дневі боротьби із сексуальним насильством під час збройних конфліктів, який 19 червня проголосила ООН.

«Сьогодні, в День боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту, пам’ятаймо, що жінка представляє захист життя, спільність з усім й піклування про все. Від того, як ставимося до жіночого тіла, можемо зрозуміти наш рівень людяності», – йдеться в одному із сьогоднішніх повідомлень, що з’явилося на аккаунті Святішого Отця.