Папа: Не боятися брати участь в «революції ніжності»
  • Суб, 28/09/2019 - 16:07

Христос є ключем до розуміння сенсу життя та долання викликів, які перед нами ставить майбутнє. Такими думками Святіший Отець поділився із вихованцями соціального центру Браґи «Давід Олівейра Мартінш».

«Звідсіль, із Риму, донесіть мої обійми до всіх, хто отримує допомогу через вашу інституцію, і тим, хто різними способами допомагає дітям, молоді, убогим і похилим віком», – закликав Папа Франциск підопічних соціального осередку ім. о. Давіда де-Олівейри Мартінша, заснованого 1958 року згаданим священиком у португальському місті Браґа з метою надавати захист та притулок сиротам, бідним та покинутим дітям і допомагати людям похилого віку в останні роки життя.

Разом із теперішнім директором о. Мануелем Жоакіомом, коло 60 дітей та підлітків, що отримують допомогу в осередку, прибули на прощу до Риму. В суботу, 28 вересня 2019 р., Святіший Отець зустрівся з ними в кабінеті при залі Павла VI у Ватикані.

Приналежність до Христа – ключ до теперішнього і майбутнього

Що потрібно для того, щоб відкрити своє серце на надію, щоб зрозуміти сенс життя? Папа Франциск вказав на особу Христа, як на ключ для інтерпретації теперішнього і майбутнього.

«Як навчає святий Павло, – сказав він, – чи теперішнє, чи майбутнє є твоїм. Ви ж – Христові, а Христос – Божий. Ви належите Христові! В цьому глибокий сенс вашої дотеперішньої історії, але, насамперед, ключ для інтерпретації майбутнього. Завжди залишайтеся Христовими у молитві, в дбанні про ваших молодших братів і сестер. Не бійтеся брати участь в революції, до якої Він вас кличе: революції ніжності».

Ніхто нехай не почувається самотнім

Святіший Отець закликав молодь не дозволити, аби важке минуле обумовлювало їхнє життя та боротися за здобуття речей, яких вони прагнуть. «І нехай ніхто з вас ніколи не почувається самотнім, адже кожній людині, створеній згідно з Христовим образом, належить наближатися до ближнього. Нехай же Господь Бог дасть вам бути носіями Його милосердя, ніжності та любові», – побажав Папа.