Папа: Не перестаю молитися за мир для дорогої української землі
  • Срд, 24/05/2017 - 12:59

«Українські прочани, – Христос Воскрес! – які брали участь у міжнародному військовому паломництві до Люрду й не перестаю випрошувати в Господа миру для дорогої української землі.», – ці слова сказав Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції, що відбулася 24 травня 2017 р. на площі Святого Петра у Ватикані.

Як ми вже повідомляли, від 19 до 21 травня 2017 року в Марійському відпустовому центрі Люрді у Франції відбувалося вже 59-те з черги Міжнародне Військове паломництво. Цьогорічна його тема була: «Даруй нам мир». Від 1996 року регулярну участь в цих прощах також бере українська делегація, а після його завершення її члени відвідують Рим і Ватикан. В програмі цих відвідин завжди передбачена участь в загальній аудієнції.

В Люрді, під проводом владики Михаїла Колтуна, Керівника Департаменту УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, побували представники Міністерства оборони України та Генерального штабу, учасники АТО, офіцери, курсанти, солдати Збройних сил України, прикордонних військ та Національної гвардії України, капелани. У делегації є поранені військові.