Папа: не треба "прикрашати" життя
  • Нед, 14/04/2013 - 21:43
Папа: не треба "прикрашати" життя

Життя не треба "прикрашати", коли справи йдуть погано, оскільки це є ознакою недовіри до Бога. Християнин, навпаки, повинен приймати те, що з ним відбувається, всі уроки життя, звернув увагу папа Франциск під час ранкової св. Меси 13 квітня в каплиці Дому св. Марти.

Папа зіслався на читання Діянь Апостолів, в якому йдеться про взаємні нарікання першої християнської спільноти. "Перше, що вони роблять, це пошепки говорять один проти одного", - зауважив Папа. "Але це не призводить до якого-небудь рішення", - додав він. Тільки апостоли відреагували правильно, вони покликали учнів, щоб поговорити з ними. І це перший крок, зауважив Франциск, "якщо існують труднощі", треба з щирістю розмовляти і "ніколи не ховатися". "Ми не повинні боятися проблем: сам Ісус сказав учням:" Це Я, не бійтеся. Я є ", - нагадав Понтифік. "У труднощах життя, проблемах Господь знаходиться поруч. Ми можемо, звичайно, помилитися, але Він завжди близько і каже: "Ти помилився, повернися на правильний шлях", - додав Святіший Отець.

Папа закликав "не бояться, не прикрашати життя, а приймати його таким, яким воно є, і намагатися вирішити проблеми, як це робили апостоли, шукати зустрічі з Ісусом, який завжди поруч, навіть у найтемніші моменти життя".

За матеріалами http://be.radiovaticana.va/