Прес-служба спростувала інформацію, що Папа "втікає" з Ватикану, щоб допомагати бідним
  • Суб, 30/11/2013 - 00:02

Прес-служба Ватикану розвіяла припущення італійських ЗМІ про те, що Папа Франциск вечорами виходив з Ватикану із папським елемозинарієм Архиєпископом Конрадом Краєвським, щоб допомагати бідним. До такого помилкового висновку італійська преса дійшла після спілкуванням з Архиєпископом Краєвським, котрий є офіційним папським роздавачем милостині.

На перших шпальтах італійських газет з’явилися припущення, що, ймовірно, Папа супроводжував Архиєпископа Краєвського у його праці, коли той вечорами відвідує бідних і потребуючих, завозить їм гроші. Італійські медіа зінтерпретували таким чином те, що папський елемозинарій відмовився відповісти на запитання, чи Папа виходить з ним за межі Ватикану. «Перейдімо до наступного запитання», – сказав тоді єрарх.

Італійська агенція «Ansa» зазначає, що посмішка польського єрарха може означати, що так вже могло бути. Тепер Архиєпископ Краєвські, колишній церемоніяр трьох Пап Римських, став героєм п’ятничних випусків газет.

Після розголосу інформації про те, що Папа начебто «втікає» з Ватикану, Архиєпископ Краєвські пояснив агенції «Ansa», що не відповідав на це запитання, бо не хотів «брати участь у цій грі».

«Якби я заперечив, то мені і так би не повірили», – наголосив він. На його думку, не було приводу для того, щоб роздувати це питання.

«Папа зробив багато доброго. Я виходжу від його імені, він виходить зі своїми словами, виходить до людей при кожній нагоді, як, наприклад, під час загальних аудієнцій, щоб обняти хворих і страждаючих», – сказав Архиєпископ Краєвські.

За матеріалами wiara.pl