Папа не їде у відпустку, думає про реформу
  • Нед, 04/08/2013 - 14:58

Папа Франциск не планує нікуди їхати в часі відпустки, а залишиться у Ватикані, дещо сповільнивши ритм щоденних обов’язків. Про це повідомив прес-секретар о.Федеріко Ломбарді.

Речник повідомив про те, що Папа свідомий свої потреби відпочинку особливо після подорожі до Бразилії, яка коштувала йому багато енергії і сил. Франциск задумується над реформою Церкви, щоб вона була більш місійною і колегіальною. Вихідним пунктом його роздумів є пропозиції минулорічного синоду єпископів про нову євангелізацію. Хоча Папа інтенсивно працює, всі серпневі аудієнції та ранкові Літургії для груп вірних до кінця літа відмінені. Щонеділі відбуватимуться молитви Ангел Господній.

На 14 серпня заплановано товариський матч між командами Італії та Аргентини на олімпійському стадіоні в Римі, наразі аудієнція для гравців не підтверджена, також о.Ломбарді не думає, що Папа появиться на трибунах.

Речник Ватикану пригадав також, що і попередні Папи часто працювали влітку. Новизною є те, що Папа Франциск залишиться на території Ватикану, не поїде в гори, як Іван Павло ІІ чи Бенедикт XVI, ані до своєї літньої резиденції. На думку о.Ломбарді, кожен Папа залишається вірний своїм уподобанням і звичкам. Кардинал Бергольйо в часі служіння Архиєпископа Буенос-Айреса не їздив у відпустку, а залишався у місті.   

За матеріалами:http://pl.radiovaticana.va