Папа: Не забуваймо про багатостраждальний народ України
  • Срд, 17/08/2022 - 12:08

Традиційна середова зустріч з паломниками стала для Папи Франциска черговою нагодою нагадати світові про страждання українського народу.

«Моя думка, як завжди, лине до України. Не забуваймо цей багатостраждальний народ», – сказав Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції в середу, 17 серпня 2022 р., перед тим, як звернутися зі словом привітання до похилих віком, хворих, молоді та молодят. Перед обличчям загрози зменшення уваги з боку міжнародної спільноти до України, зокрема, до важкої гуманітарної ситуації, яка ще довго потребувати жестів солідарності, Святіший Отець старається дбати про те, щоби громадськість не забувала про це.

А вітаючи польських паломників, які зібралися у залі Павла VI у Ватикані, Папа Франциск згадав про прочан, які збираються у Марійській святині в Ченстохові, між якими не бракує українців. «У ці дні, – сказав він, – тисячі паломників пішки прямують до санктуарію на Ясній Горі, молячись за мир і примирення в світі. Серед них є багато українців, які знайшли у вашій країні гостинний дім. Ввіряймо долю Європи та світу Чорній Богородиці», – закликав Святіший Отець.