Папа: Недужі на хворобу Альцгеймера потребують близькості та милосердної любові
  • Чтв, 22/09/2016 - 12:14

Закінчуючи загальну аудієнцію з прочанами у середу 21 вересня 2016 р., Папа Франциск, з нагоди Всесвітнього дня  боротьби з хворобою Альцгеймера (21 вересня)  закликав пам’ятати про цих хворих з дбайливістю Марії та чуйністю Милосердного Ісуса.

Святіший Отець сказав: «Сьогодні відзначається ХХІІІ Всесвітній день боротьби з хворобою Альцгеймера на тему «Пам’ятай про мене». Запрошую всіх присутніх з дбайливістю Марії та чуйністю Милосердного Ісуса «згадати» про тих, які страждають внаслідок цієї недуги та їхні родини, щоб відчути нашу близькість. Помолімось також і за тих, хто перебуває поруч із хворими, вміючи зрозуміти їхні потреби, навіть найневловиміші, бо бачать їх очима, повними любові».

З ініціативи Міжнародної організації з боротьби з хворобою Альцгеймера, в понад 70 країнах світу 21 вересня відзначається Всесвітній день боротьби з цією хворобою. Це дегенеративне захворювання центральної нервової системи, яке характеризується поступовою втратою розумових здібностей –  пам'яті, мови, логічного мислення.