Папа: Нехай Богородиця допоможе нам помножити дари Ювілею Милосердя
  • Нед, 20/11/2016 - 13:39

«Дорогі брати та сестри, закінчуючи це Богослужіння, вознесімо до Бога нашу похвалу та подяку за дар, яким був для Церкви та багатьох осіб доброї волі Святий Рік Милосердя. З великою пошаною вітаю Президента Італійської Республіки та присутні офіційні делегації», – мовив Папа Франциск перед проказуванням Богородичної молитви «Ангел Господній» наприкінці понтифікальної Святої Меси на площі святого Петра з нагоди закриття Святих Дверей у папській ватиканській базиліці.

Користаючи з нагоди, Вселенський Архиєрей висловив щиру подяку теж представникам італійського уряду, іншим інституціям та численним волонтерським організаціям, які доклали багато зусиль для проведення цього Святого Року.

В окремий спосіб Глава Католицької Церкви подякував Папській Раді Сприяння Новій Євангелізації, а також тим, які зробили свій духовний вклад у вдале проведення того Ювілею Милосердя, зокрема, згадавши усіх хворих та немічних, які своїми молитвами та терпіннями, які пожертвували Господеві, долучилися до праці над якнайкращим проведення Святого Року. А на передодні Дня осіб, які ведуть контемлятивний спосіб життя, Папа висловив щиру подяку за палкі молитви також і сестрам клавзурових монастирів.

«Вчора в Авіньйоні, Франція, був проголошений блаженним отець Марі- Ежен від Дитятка Ісуса, Чину Кармелітів Босих, засновник світського Інституту «Пресвятої Богородиці Життя», Божий чоловік, уважний до духовних та матеріальних потреб ближнього. Його приклад і його заступництво нехай підтримують наш шлях віри», – мовив Папа Франциск.

А на закінчення він сердечно привітав усіх тих, які прибули з різних країн світу, щоб взяти участь Богослужінні з нагоди закриття Святих Дверей у базиліці Святого Петра. «Нехай Пресвята Богородиця допоможе усім нам зберегти у серці і помножити духовні дари Ювілею Милосердя».