Папа: Нехай Дух Святий зійде та оновить землю!
  • Срд, 27/05/2020 - 14:09

У контексті наближення П’ятидесятниці Святіший Отець присвятив Святому Духові свої побажання звернені до телеглядачів у різних частинах світу з нагоди загальної аудієнції.

Загальна аудієнція, що відбувалася у середу, 27 травня 2020, збіглася із наближенням урочистості П’ятидесятниці, тож вітаючи вірних, які слідкували за традиційною середовою зустріччю зі Святішим Отцем за допомогою засобів комунікацій, він побажав їм дарів і плодів Святого Духа.

Звертаючись до франкомовних глядачів, Папа закликав молитися до Святого Духа, аби вчинив нас «людьми миру та братерства й послав світові довіру та надію». В зверненні до німецькомовних вірних він заохотив наслідувати приклад Пречистої Діви Марії, «Яка Своєю наполегливою молитвою разом з апостолами призивала Святого Духа на Церкву, Який оновлює людей в Христовій любові».

Промовляючи до поляків, Святіший Отець заохотив просити Божественного Утішителя, аби Він через Свої дари й присутність в нас допомагав нам чинити поступ у християнському житті. «В цей важкий період молімося словами, які святий Іван Павло ІІ сказав у Варшаві: Нехай зійде Твій Дух і оновить обличчя землі! Цієї землі», – сказав Папа, закликавши молодь, хворих, похилих віком і молодят в атмосфері приготування до вже близької П’ятидесятниці завжди бути слухняними до діяння Святого Духа, щоб життя «завжди було розігрітим та просвітленим любов’ю, яку Божий Дух вливає у серця».

Святіший Отець також нагадав, що післязавтра припадатиме день літургійного спомину святого Павла VI. «Нехай же приклад цього Єпископа Риму, який досягнув вершин святості, заохотить кожного великодушно приймати євангельські ідеали», – побажав він.