Папа: Нехай розпочнеться Великоднє перемир’я, яке приведе до миру!
  • Пон, 11/04/2022 - 12:32

Немає нічого неможливого в Бога, наголосив Папа Франциск, звертаючись із закликом розпочати великоднє перемир’я, не для перегрупування та нових атак, але для встановлення миру шляхом справжніх переговорів.

 

Євхаристійне богослужіння, яке Папа Франциск очолив на площі Святого Петра з нагоди Вербної неділі, завершилося проказуванням молитви «Ангел Господній», перед яким Папа Франциск привітав усіх учасників богослужіння й тих, які єдналися за допомогою засобів комунікації. Він також скерував думку до Перу, де триває соціальне напруження, заохотивши до мирного вирішення ситуації, з пошаною до прав усіх людей і до інституцій. Врешті, як і кожної неділі, звернувся із закликом, присвяченим Україні.

«Незабаром звертатимемося до Богородиці молитвою “Ангел Господній”. Саме Ангел Господній сказав Марії під час Благовіщення: “Немає нічого неможливого в Бога”. Немає нічого неможливого в Бога. Також зробити так, аби припинилася війна, якій не видно кінця. Війна, яка кожного дня ставить перед нашими очима нелюдські масові вбивства та нещадні акти жорстокості, скоєні проти беззахисного цивільного населення. Молімося про це», – закликав Папа, додаючи:

«Ці дні випереджують Пасху. Ми готуємося святкувати перемогу Господа Ісуса Христа над гріхом і над смертю. Над гріхом і над смертю, а не над кимось чи проти когось. Але сьогодні триває війна. Чому хочеться перемогти саме так, у спосіб світу? Таким чином лише програється. Чому б не дозволити Йому перемогти? Христос ніс хрест, щоби звільнити нас від панування зла. Він помер, щоби царювали життя, любов, мир.

Відкладіть зброю! Нехай розпочнеться великоднє перемир’я; але не для того, щоби перезарядити зброю та знову воювати, ні! Перемир’я для того, аби дійти до миру через справжні переговори, готові навіть дечим поступитися задля добра людей. У дійсності, що це буде за перемога, яка підійме прапор на нагромадженні руїн? Немає нічого неможливого у Бога. Йому ввіряємося через заступництво Діви Марії», – сказав Святіший Отець, розпочавши проказування молитви «Ангел Господній».