Папа: Нехай же Ірак залишається стійким у надії
  • Пон, 24/10/2016 - 11:47

У неділю, 23 жовтня 2016 р., опівдні, під час традиційної молитовної зустрічі з паломниками на площі Святого Петра у Ватикані, Папа Франциск знову скерував свою думку до Іраку, де триває операція по звільненню північних регіонів країни, захоплених кілька років тому так званою Ісламською державою. Як повідомляють засоби комунікації, бойовики використовують цивільне населення у якості «живого щита».

«В ці трагічні години я духовно єднаюся з усім населенням Іраку, зокрема, з населенням міста Мосул, – сказав Святіший Отець. – Наш дух глибоко потрясений жорстокими актами насильства, які вже надто тривалий час скоюються проти невинних громадян, чи то мусульман, чи то християн, чи приналежних до інших етносів чи релігій».

Папа ствердив, що глибоко засмучений повідомленням про «холоднокровні вбивства багатьох дітей цієї любої землі», між якими – чимало дітей. «Ця жорстокість викликає в нас сльози, позбавляючи слів. Слова солідарності, – додав він, – супроводжуються запевненням згадкою в молитвах за те, щоб Ірак, не зважаючи на важкі удари, залишався сильним та стійким у надії змогти прямувати вперед до майбутнього безпеки, примирення та миру».

«В цьому наміренні прошу всіх вас приєднатися в тиші до моєї молитви», – сказав Глава Католицької Церкви, а після хвилини молитовного мовчання очолив проказування молитви до Пресвятої Богородиці.