Папа: Неможливо любити лише тоді, коли це «вигідно»
  • Пон, 19/11/2018 - 15:52

Через Твіттер Святіший Отець нагадав про постійність, як ознаку справжньої любові

«Не можна любити тільки до того часу, доки “вигідно”, любов виявляється, власне, поза межами власних розрахунків, коли віддаємо все без обмежень»: таке повідомлення з’явилося на аккаунті Папи в понеділок, 19 листопада 2018 року.

Справжня любов

Тему справжньої любові Святіший Отець заторкував, зокрема, під час однієї із загальних аудієнцій наприкінці жовтня, роздумуючи над шостою Божою заповіддю, в центрі якої – подружня вірність. Папа тоді наголосив, що вірність до кінця – це ознака вільних, зрілих і відповідальних стосунків.

«Вірність – це спосіб буття, це стиль життя, – сказав він. – Це означає віддано трудитися, щиро говорити, залишатися вірними правді в своїх думках, у власних діях».

Любов не допускає корисливості

На те, що Господь безкорисливо простягає нам руку, Святіший Отець, серед іншого, вказав у своїй проповіді з нагоди другого Всесвітнього дня бідних. «І саме так слід поводитися. Ми не покликані чинити добро лише тим, хто нас любить. Обмін – це нормально, а Ісус вимагає зробити крок далі: давати тому, хто не може віддати, тобто, любити безкорисливо», – сказав він, заохочуючи замислитися, чи в нашому житті ми робимо щось безкорисливого.