Папа: ні світові, поділеному між могутніми, так світові єдності між народами
  • Пон, 04/07/2022 - 09:53

Папа Франциск побажав, аби криза, спровокована війною в Україні, стала викликом для мудрих державних мужів у будуванні миру, що ґрунтується не на рівновазі озброєнь і страхові, але на взаємній пошані між народами і цивілізаціями.

«Далі молімося за мир в Україні та в усьому світі», – закликав Папа Франциск після проказування молитви «Ангел Господній» 3 липня 2022 року. Звертаючись до паломників, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, він також сказав:

«Звертаюся із закликом до Глав держав і міжнародних організацій, щоб вони зреагували на тенденцію загострення конфліктності та протистояння. Світ потребує миру. Але не того миру, що ґрунтується на рівновазі озброєнь, на взаємному страхові. Ні, це не підходить! Це означає повернути історію на сімдесят років назад. Українська криза повинна була стати, але якщо цього хотіти, то ще може стати, викликом для мудрих державних мужів, спроможних в діалозі будувати кращий світ для нових поколінь. З Божою допомогою це завжди є можливим! Але потрібно перейти від стратегій політичного, економічного та військового впливу до глобального проекту миру: ні світові, поділеному між силами впливу, які конфліктують; так світові, об’єднаному між народами і цивілізаціями, які шанують одні одних».