Папа очолить проказування Розарію у Ватиканських садах
  • Втр, 26/05/2020 - 14:06

Молитва на вервиці, організована Папською Радою сприяння єдності між християнами, відбудеться перед репродукцією місця появи Пресвятої Богородиці в Люрді та супроводитиметься телемостами із санктуаріями на різних континентах. Присвячена П’ятидесятниці, вона збігається із завершенням місяця травня.

Наполегливі й однодушні на молитві разом з Марією. Так автор Діянь Апостолів описує поведінку апостолів в очікуванні на Зішестя Святого Духа. Саме так звучить тема молитовної зустрічі, організованої Папською Радою сприяння єдності між християнами в навечір’я П’ятидесятниці. Ввечері, 30 травня, о 17:30 місцевого часу, Папа Франциск очолить проказування Розарію перед репродукцією Люрдської печери у Ватиканських Садах, що транслюватиметься на увесь світ, згуртовуючи вірний Божий люд в молитві про допомогу Діви Марії під час пандемії, ввіряючи все людство Господеві.

До молитви приєднаються санктуарії світу з особливим залученням сімей. Десятки на вервиці проказуватимуть люди, які представлятимуть різні категорії осіб, безпосередньо заторкнутих вірусом. Це будуть лікар і медсестра, представляючи тих, які боряться проти нього на передовій у лікарнях; людина, яка вилікувалася й особа, що втратила родича – від імені всіх тих, кого вірус зачепив особисто; медичний капелан і черниця-медсестра, представляючи богопосвячених осіб, які в ці дні засвідчили близькість до випробовуваних недугою; фармацевтка та журналістка – від імені тих людей, які під час пандемії не припиняли служіння для ближніх; волонтер цивільної оборони із сім’єю, представляючи розмаїтий світ волонтертсва, й молода сім’я, в якій у цей період народилася дитина як знак надії та перемоги життя над смертю.

Серед санктуаріїв, що єднатимуться з Ватиканськими Садами – Люрд, Фатіма, Сан-Джованні-Ротондо, Помпеї і Ченстохова у Європі, санктуарії Елеле (Нігерія) та Пресвятої Богородиці Миру (Кот-д’Івуар), що в Африці, санктуарій Непорочного Зачаття у Вашингтоні, Північна Америка, а з Латинської Америки – Ґвадалупе (Мексика), Чікінкіра (Колумбія), Люхан і Мілаґро (Аргентина).