Папа очолює перше засідання оновленого складу Ради Кардиналів
  • Пон, 24/04/2023 - 18:19

У Ватикані розпочалася зустріч Ради Кардиналів, яку Папа Франциск створив на початку понтифікату для допомоги в проведенні реформ.

У понеділок, 24 квітня 2023 р., у Ватикані під проводом Папи Франциска розпочалася чергова зустріч Ради Кардиналів, яка зібралася вперше після того, як 7 березня 2023 року Святіший Отець оновив її склад.

Нагадаємо, що до оновленої Ради належать кардинали П’єтро Паролін і Фернандо Верґес Альсаґа, очільник Губернаторства Держави-Міста Ватикану, які представляють Апостольську Столицю, Фрідолін Амбонґо Бесунґу з ДР Конго, Освальд Ґрасіяс з Індії, Шон Патрік О’Меллі зі США, Хуан Хосе Омелля з Іспанії, Жеральд Лякруа з Канади, Жан-Клод Оллеріш з Люксембургу, Сержіо да Роша з Бразилії. Секретарем Ради є єпископ Марко Мелліно.

Раду Кардиналів, до якої увійшли представники всіх континентів, Папа Франциск створив 28 вересня 2013 року із завданням допомагати йому в управлінні Вселенською Церквою та проведенні реформи Римської Курії, плодом чого стала проголошена минулого року нова Апостольська Конституція «Praedicate Evangelium». Тепер тривають праці на втіленням її в життя.