Папа: Особи з інвалідністю займають особливе місце в Господньому серці
  • Срд, 27/06/2018 - 16:32

Як і попередньої середи, також 27 червня 2018 р., з огляду на спекотну погоду, хворі та особи з особливими потребами, що прибули на загальну аудієнцію, зібралися не на площі Святого Петра, але в залі Павла VI та слідкували за зустріччю за допомогою телеекранів. Перед тим, як вирушити на площу, Папа Франциск прибув до залу, щоб привітатися з ними.

Особливе місце в Ісусовому серці

З окремими словами Святіший Отець звернувся до групи «Ініціатива Глухої Католицької Молоді Америки». «Молюся за те, – сказав він, – аби ваше паломництво, яке ви назвали “Час, щоби прямувати вперед з Ісусом”, допомогло вам зростати в любові до Христа та одні до одних. Господь зберігає особливе місце в Своєму серці для кожного, хто уражений якоюсь неповносправністю, і так само – також і Наступник святого Петра».

Святіший Отець висловив сподівання, що час, проведений в Римі, «збагатить їх духовно» та скріпить свідчення «любові Бога до всіх Його дітей».

Спорт – нагода для взаєморозуміння та дружби

Папа також привітався з делегацією Комітету Спеціальної Олімпіади, що відзначає своє 50-річчя. Мова йде про змагання між людьми з вадами розумового розвитку, і їх не слід плутати з Паралімпійськими Іграми

«Світ спорту, – сказав Глава Католицької Церкви, – створює для людей особливу нагоду для зростанням у взаєморозумінні та дружбі, тож я молюся та те, щоб це олімпійське полум’я зуміло стати знаком радості й надії в Господі, Який дає дари єдності та миру Своїм дітям».