Папа особисто представив молитовне намірення на травень 2016
  • Срд, 04/05/2016 - 11:17

«Внесок жінок в усіх ділянках людської діяльності є незаперечним, починаючи від сім’ї. Але тільки визнавати це... Чи цього достатньо? Ми мало зробили для жінок, які перебувають у дуже складних ситуаціях, зневажені, відкинені, і, навіть, віддані у рабство», – сказав Папа Франциск, розпочинаючи відеопрезентацію молитовного намірення на травень. Святіший Отець підкреслює, що необхідно засудити сексуальне насильство стосовно жінок та усунути бар’єри, які перешкоджають їхній повній інтеграції в суспільне, політичне та економічне життя, запрошуючи приєднатись до його петиції.

«Це молитва, –підсумував Папа, – щоб в усіх країнах світу до жінок ставились з повагою та пошаною, а також цінували їх незамінний внесок у життя суспільства».
Відео іспанською мовою супроводжується  субтитрами дванадцятьма мовами, а його завершують фундаментальні принципи сприяння жінкам: «Моя робота має таку саму цінність, як і чоловіка. Ні, я ніколи не буду рабинею.

Ні, гендерному насильству. Зупинити дискримінацію у сфері праці.

Чоловіки й жінки – діти Божі».

Відеопрезентації Папою Франциском молитовного намірення «Апостольства молитви»  – всесвітньої духовної мережі молитви з Папою і за Папу, за його щомісячні молитовні намірення, які охоплюють найактуальніші виклики людства та місію Церкви – почались від січня цього року.