Папа особисто висловив бажання бути присутнім на "Твіттері"
  • Срд, 19/12/2012 - 15:46

До "Твіттеру" Бенедикта ХVI приєдналося вже більше 2 млн. користувачів. Про це повідомив в інтерв'ю радіо Ватикан Аархиєпископ Клаудіо Марія Челлі, голова Папської ради з засобів масової комунікації.

 

За словами єрарха, Папа особисто висловив бажання увійти в це комунікаційне оточення, "щоб бути там, де знаходяться люди, бути поруч із ними зі словами правди, використовуючи мову, яка була створена саме для комунікації в"Твіттері", застосовуючи 140 знаків", - поділився голова ватиканської дикастерії. За його словами, питання тут не в кількості символів, а в відповідному підборі слів для висловлення своєї думки. Обмеженням нашої сьогоднішньої культури є велика кількість сказаних нами слів і мала кількість сенсу, укладеного в них, вважає Архиєпископ Челлі. Ми повинні переглянути це і надати сенс слову, спрямованому до іншої людини, додав він. Він нагадав, що "Твіттером" користується сьогодні близько 140 млн. осіб, з них 40% - це молоді люди у віці від 18 до 34 років.

За словами єрарха, в епоху «високої швидкості новин" перед Церквою стоять нові виклики. Нас поглинула маса повідомлень і новин, тому ми стали нездатними правильно оцінити інформацію, її важливість, підкреслив голова Папської ради з засобів масової комунікації. Крім того, за словами єрарха, людей настільки охопили новини, що стає все важче відкрити Добру Новину, яка є справжньою відповіддю на життєві проблеми. І це, за його словами, виклик для християн. "Тому Церква повинна не замикатися сама в собі, але виховувати людей в цьому комунікаційному контексті, щоб вони зрозуміли сенс подій, що відбуваються в світі", - відзначив Архиєпископ Челлі.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va