Папа: оживити віру в дійсну присутність Христа в Пресвятій Євхаристії
  • Чтв, 20/06/2019 - 14:03

Під час загальної аудієнції 19 червня, звертаючись до паломників з Польщі та Франції, Папа підкреслив важливість Євхаристії, що повинна бути осередком Церкви.

Наприкінці загальної аудієнції в середу 19 червня 2019 р., Папа, як завжди вітав більші групи паломників з різних країн світу. Звертаючись до прочан з Польщі, Святіший Отець нагадав про урочистість Найсвятіших Христових Тіла й Крові, як «особливу нагоду оживити нашу віру в дійсну присутність Господа в Євхаристії. Нехай же відправи Святої Меси, Євхаристійна адорація та процесійні походи вулицями міст і сіл будуть свідченням нашого поклоніння й відданості Христові, Який дає нам Своє Тіло і Кров, живлячи нас Своєю любов’ю та вчиняючи учасниками Його життя в славі Отця».

А паломникам із Франції Папа Франциск побажав, щоб Євхаристія стала осередком їхнього життя, адже саме Пресвята Євхаристія спонукає нас жити Христовим життям.

Четвер другого тижня після П’ятидесятниці є празником Найсвятіших Христових Тіла і Крові (Божого Тіла). У Ватикані, як в багатьох країнах світу, – це святковий вихідний день. В Італії цей празник переноситься на неділю. З цієї нагоди в неділю 23 червня о 18:00 римського часу Папа Франциск очолить святкове богослуження та процесійну ходу на околиці Риму Казал Бертоне на східній периферії Вічного Міста.