Папа паломникам: моліться за Церкву та за мир у світі й в Україні
  • Срд, 03/08/2022 - 18:43

У вітаннях, звернених до учасників загальної аудієнції, Папа Франциск не забув згадати про Україну.

Після липневої перерви відновилися середові зустрічі Папи Франциска з паломниками. Наприкінці загальної аудієнції, що відбулася в залі Павла VI у Ватикані 3 серпня 2022 р., вітаючи польськомовних учасників, Святіший Отець зазначив, що йому відомо, що в серпні чимало поляків здійснюють піші прощі до санктуарію на Ясній Горі в Ченстохові та до інших Марійських святинь.

«Прошу вас жертвувати тягарі ваших прощ також і в намірі Церкви та за мир у світі, особливо, в Україні», – сказав Папа, скерувавши далі думку до Сестер Згромадження Святої Єлизавети, які зібралися в Римі на період духовної віднови. «Чимало з них працюють в Україні. Нехай же Божа Мати здобуде щедрі Божі благодаті для них і для людей, яким вони допомагають», – побажав він.

Вітаючи франкомовних паломників, Святіший Отець підкреслив, що подібно як учнів з Емауса, Господь «супроводить нас, коли ми переходимо через страждання, крокує пліч-о-пліч, щоби даруватися нас і давати нам надію». «Просімо в Нього благодаті примиритися з Ним і з нашими братами й сестрами, щоби будувати більш братерський і шанобливий до створіння світ», – сказав він.

А звертаючись до молоді з Німеччини, Папа заохотив використати цей період канікул, щоби «оновити стосунки з Богом і з людьми», яких вони зустрічають.