Папа перед "Ангел Господній": помолимось, щоб у світі не було насильства
  • Пон, 14/10/2013 - 14:19

До молитви, щоб у світі не було більше насильства, закликав Папа в короткій промові перед молитвою «Ангел Господній» у неділю, 13 жовтня 2013 р. на площі св. Петра. Вона відбулася на закінчення маріїнських днів, які відзначалися у Ватикані в рамках Року віри.

"Дорогі брати і сестри. Сьогодні в Таррагоні, Іспанії, були оголошені блаженними більше п'ятисот мучеників, загиблих за віру під час громадянської війни в Іспанії в тридцятих роках минулого століття. Ми дякуємо Господу за цих відважних Його свідків, і через їх заступництво молимося, щоб у світі не було насильства.
Я дякую всім вам, що в такій кількості прибули з Риму, з Італії та з багатьох куточків світу на це свято віри, яке присвячене Марії, нашій Матері.

Я сердечно вітаю групу паломників з Панами, які зустрічаються сьогодні в Римі й доручаю їх заступництву Матері Божої з Антігуа, небесної покровительки цього улюбленого народу.

Вітаю дітей з Міжнародного оркестру за мир "Малі сліди" і членів Національної асоціації неповносправних та інвалідів праці. Вітаю молодих людей Риму, які в останні дні так багато працювали в місії "Ісус у центрі": завжди будьте місіонерами Євангелія, кожного дня і в будь-якому місці! Я з радістю вітаю також ув'язнених з в'язниці італійського міста Кастровілари".

На закінчення Папа уділив всім своє апостольське благословення.
За матеріалами http://be.radiovaticana.va/