Папа переймається становищем корінних народів Аргентини
  • Втр, 25/06/2013 - 19:11

Становище корінних народів Аргентини представили Папі 24 червня Фелікс Діас, лідер однієї з етнічних спільнот країни і лауреат Нобелівської премії миру Адольфо Перес Есківель. Згідно із заявою о. Федеріко Ломбарді, голови прес-служби Святого Престолу, мова йшла про труднощі корінних народів Аргентини і Латинської Америки, пов'язані з їх перебуванням на етнічній території і дотриманням ними культурної ідентичності.

Будучи архиєпископом Буенос-Айреса, Папа Франциск серйозно переймався долею корінних жителів Південної Америки, він добре знав про дискримінацію та зловживання, від яких страждають ці народи протягом десятиліть. Вони страждають від відсутності питної води, недоїдання, погані житлові умови, неграмотність, безробіття; корінним жителям часто не надають громадянство.

Для Адольфа Переса Есківеля це зустріч з Папою стала другою після обрання останнього на Престол св. Петра. 21 березня 2013 Папа Франциск вже приймав у себе аргентинського борця за права людини. Після цієї зустрічі Есківель черговий раз заявив про безпідставність звинувачень у бік Папи, які стосуються його видуманого співробітництва з диктаторським режимом в Аргентині. Під час березневої зустрічі Франциск підкреслив, що дуже важливо дістатися до правди і справедливості у злочинах, скоєних в Аргентині. Правозахисник назвав ту зустріч дуже хвилюючою і додав, що він побачив у Папі впевненість і рішучість продовжувати свій апостольський шлях.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va