Папа: переживаємо голод миру, не переставаймо молитися за мир!
  • Пон, 21/11/2022 - 09:13

Перед проказуванням молитви «Ангел Господній» в неділю Христа Царя Папа Франциск звернувся із словами заохочення до молоді та закликав пам’ятати про країни, що страждають від бича війни, між якими й багатостраждальна Україна.

Євхаристійне богослужіння, яке Папа Франциск 20 листопада 2022 р. очолив у катедральному соборі Асті, завершилося проказуванням молитви «Ангел Господній», перед яким він склав подяку всім причетним до організації його візиту та за щирий прийом.

Окрему думку Святіший Отець скерував до молоді, адже починаючи від минулого року, саме в урочистість Христа Царя на місцевому рівні відзначається Світовий день молоді. Тема цьогорічного відзначення та сама, що й тема зустрічі в Лісабоні, що відбудеться в серпні наступного року: «Марія встала і пішла швидко».

«Богородиця зробила це, коли була молодою, і каже нам, що секрет того, щоби залишатися молодими, міститься саме в цих двох дієсловах: “встати” та “іти”», – сказав Папа, пояснюючи, що це означає не стояти на місці, думаючи про себе самих, марнуючи життя, ганяючись за зручностями чи модою, а «прямувати до вишнього, пуститися в дорогу, вийти із власного страху, щоби простягнути руку тому, хто потребує». За словами Святішого Отця, сьогодні потрібна молодь, яка не є «невільником мобільного телефона», але перемінює світ як Марія, «несучи Ісуса іншим, піклуючись про інших, будуючи з іншими братерські спільноти, здійснюючи мрії миру».

«Наш час, – додав він, – переживає голод миру, переживаємо голод миру: згадаймо про численні місця у світі, які потерпають від війни, особливо, про багатостраждальну Україну. Докладаймо зусилля та не переставаймо молитися за мир!» – закликав Папа, запрошуючи піднести молитву також за жертви пожежі, що цими днями трапилася в таборі біженців у Газі, де загинули також діти.