Папа під час обіду з бідними: Побажаймо один одному добра
  • Пон, 20/11/2017 - 13:43

Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 19 листопада 2017 р., Папа Франциск прибув до залу Павла VI, де був приготований святковий обід для 1500 бідних, малозабезпечених та потребуючих, що в супроводі волонтерів різних харитативних організацій прибули до Риму на прощу з нагоди Всесвітнього дня бідних.

Після привітального слова архиєпископа Ріно Фізікелли, Голови Папської Ради сприяння новій євангелізації, що відповідає за проведення відзначення Всесвітнього дня бідних, до учасників трапези промовив Святіший Отець. «Щиро всіх вітаю! – сказав він. – Приготуймося до цього моменту разом, кожен з нас із серцем, наповненим доброю волею та приязню до інших, щоб розділити цей обід і побажати одні одним всього найкращого».

Далі Папа проказав молитву, просячи Господнього благословення на приготовані страви, для всіх тих, які їх приготували й для всіх учасників трапези. «Благослови, Господи, всіх нас, наші серця, наші родини, наші прагнення, наше життя і дай нам здоров’я та сил. Амінь», – сказав він, а також побажав благословення для всіх тих, які зібралися на схожі обіди в усьому Римі.