Папа: під час подорожі я не переставав молитися за український народ
  • Нед, 31/07/2022 - 21:22

Повернувшись з Апостольської подорожі до Канади, під час недільної зустрічі з паломниками Папа Франциск запевнив у тому, що постійно молиться за народ України, що страждає від військової агресії, побажавши, аби мудрість надихнула конкретні кроки до миру.

Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 31 липня 2022 р., Папа Франциск нагадав про те, що напередодні повернувся із Апостольської подорожі в Канаду. І хоч детальніше про це має намір поговорити в середу, під час загальної аудієнції, він використав цю нагоду, щоби подякувати всім причетним до організації та проведення цього «покаянного паломництва», починаючи від цивільної влади, провідників корінних народів і єпископів. Окрему подяку він склав також тим, хто супроводив його молитвами, а тоді сказав:

«Також і під час подорожі я ніколи не переставав молитися за багатостраждальний український народ, що зазнає агресії, просячи в Бога звільнити його від бича війни. Якщо об’єктивно подивитися на дійсність, беручи до уваги шкоду, яку кожен день війни завдає цьому народові, але також і всьому світові, єдиною раціональною річчю, яку слід зробити, було б зупинитися та вести переговори. Нехай же мудрість надихне конкретні кроки миру», – побажав Святіший Отець.