Папа під час ранкової Євхаристії: Ісус страждає, коли Його любов не приймають
  • Чтв, 31/10/2013 - 14:18

Папа Франциск очолив 31 жовтня 2013 св. Месу в каплиці св. Себаст’яна у ватиканській базиліці, при вівтарі, в якому зберігається труна з тілом бл. Івана Павла II. Кожен четвер вранці там відбувається Євхаристія, на якій збираються в основному паломники з Польщі.

Понтифік зосередився на історії життя св. Павла і його радикальній прихильності до Христа. "Ніхто не може відлучити нас від любові Божої ", - написав апостол у своєму Посланні до Римлян. Він любив Ісуса, бо Господь змінив його життя, зазначив Понтифік і додав, що Христос став центром життя Павла. Цієї любові не зрозумів Єрусалим, сказав Папа, і саме це викликало скорботу Христа. Божа любов - це не абстракція, підкреслив він. Ісус страждає, коли Його любов не приймають. Антиподом Єрусалиму є св. Павло, який "відчував себе грішником, але черпав силу з любові до Бога, зі своєї зустрічі з Ісусом Христом".

Франциск закликав приймати любов Христа не наполовину, але повністю, до кінця, з мужністю. "Давайте подивимося на Павла і його мужність, що виходить з цієї любові, і подивимося на Ісуса, Який плаче над містом, невірним Йому", - сказав Папа. На його думку, кожен християнин повинен запитати себе: по чию сторону він знаходиться - Павла чи Єрусалиму, "моя любов до Бога настільки сильна, як у Павла чи моє серце просто тепле, як у Єрусалиму?". "Господь, за заступництвом бл. Івана Павла II, допоможе нам відповісти на це питання ", - сказав на завершення своєї проповіді Папа Франциск.

За матеріалами  http://be.radiovaticana.va