Папа під час загальної аудієнції вшанував жертв війни
  • Чтв, 24/03/2022 - 10:47

Під час традиційної зустрічі з прочанами в залі Павла VI у Ватикані, Папа Франциск підніс молитву за те, щоби Господь послав нам Свого Духа, Який визволить нас від потягу до самознищення.

«Хочу присвятити хвилинку на те, щоби згадати жертви війни», – сказав Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції в середу, 23 березня 2022 року, зауваживши, що «новини про переміщених людей, про тих, які втікають, про загиблих, про багатьох полеглих солдатів з обох сторін є новинами смерті».

«Просімо у Господа життя, щоби визволив нас від цієї смерті війни: бо з війною все втрачається, все. У війні немає перемоги: все є поразкою. Щоби Господь послав Свого Духа, аби Він допоміг нам зрозуміти, що війна – це поразка людства; що ми всі відчуваємо потяг когось перемагати, ведучи війну, і що цей потяг знищує нас. Нехай Він визволить нас від цього потягу до самознищення», – сказав Святіший Отець, заохочуючи також молитися за те, щоб правителі зрозуміли, що вирішенням проблем не є закупівля та виготовлення зброї, а спільні зусилля на корить миру, як каже Біблія, «перекувати зброю в засоби миру».

«Помолімося разом до Богородиці», – запросив Папа, розпочавши проказування молитви «Радуйся, Маріє».