Папа піддав критиці одностатеві подружжя і підтримав заборону контрацепції
  • Птн, 16/01/2015 - 20:41

У пʼятницю, перебуваючи у Манілі на зустрічі із більше ніж тисячею сімей, Папа Франциск піддав критиці те, що Він назвав «ідеологічною колонізацією сімʼї», і підтримав позицію свого попередника щодо підтримки заборони контрацепції, - повідомляє Crux.

«Сімʼя перебуває під загрозою все більш посилених спроб певних кіл надати нове визначення самій інституції сімʼї, під загрозою релятивізму, ефемерної культури і відсутності відкриття на життя», – говорив Святіший Отець. Ввечері цього дня речник Ватикану підтвердив, що Папа мав на увазі гомосексуальні подружжя.

Папа Франциск також рішуче висловився на захист контроверсійної енцикліки Папи Павла VI «Humanae Vitae» від 1968 року, в якій наголошується традиційна заборона Церкви контролю за народжуваністю.

«Він мав відвагу захистити відкритість на життя в часи, коли багато людей були стурбовані зростом населення», – сказав Франциск.

Святіший Отець також попросив священиків під час сповіді бути «дуже щедрими» в окремих випадках, тобто демонструвати співчуття парам, які користуються контролем народжуваності, однак не залишив сумнівів, що широке церковне правило в цій сфері не буде змінюватись.