Папа підписав декрети про визнання чудес і героїзму чеснот
  • Птн, 03/05/2013 - 14:17

Папа затвердив кілька декретів про визнання чудес і героїзму чеснот. Увечері 2 травня він прийняв на аудієнції кардинала Анджело Амато, префекта Конгрегації з канонізації святих. Серед кандидатів до проголошення блаженними - віруючі, які свідчили про Христа в різних колах і різними способами.

 

Перший декрет, який підписав Понтифік стосувався визнання чудес здійснених за заступництвом Слуги Божої Марії Христини Савойської, королеви обох Сицилій, яка померла в 1836 році в Неаполі. За своє коротке життя вона прославилася серед людей своєю добротою, вірою і любов'ю до справ милосердя. Процес беатифікації королеви Марії Христини розпочався відразу після її смерті.

 

Також папа Франциск підписав декрет про визнання чуда здійсненого через заступництво мирянки Слуги Божої Марії Болоньєзи - італійської містички ХХ ст.

 

Крім того, Святіший Отець підтвердив героїзм чесноти двох засновників чернечих згромаджень: іспанського священика Жоакіна Рассела і Фера і польської монахині Марії Терези від св. Йосипа, засновниці згромадження кармеліток Дитятка Ісуса.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va