Папа планує сенсаційну акцію, скеровану проти торгівлі людьми
  • Срд, 06/11/2013 - 11:10

Канцлер Папської Академії суспільних наук єпископ Марчело Санчес Сорондо взяв участь у міжнародній конференції експертів з протидії торгівлі людьми, яка відбулась 4 листопада. Під час брифінгу з нагоди її завершення єрарх зазначив, що Папа планує «сенсаційну акцію, скеровану проти торгівлі людьми, примусової проституції і торгівлі людськими органами».

Не видаючи деталей, єпископ Сорондо сказав, що «Папа, який досконало знає це явище з часів, коли працював у Буенос Айресі, зробить щось важливе». Єрарх додав, що у майбутньому Церква повинна більше ангажуватись у боротьбу з торгівлею людьми, яка є одною з найтемніших сторін глобалізації.

Статистика ООН говорить про 21 мільйон осіб, яких поневолювали у 2002-2010 роках і змушували до сексуальних послуг чи невільницької праці. На думку експертів, реальні дані набагато вищі і, як підкреслив єпископ Сорондо, оборот від торгівлі людьми вже за кілька років може перевищити доходи від наркоторгівлі чи продажу зброї.  

Канцлер Папської Академії суспільних наук запевнив, що для Папи Франциска заангажування у боротьбу з торгівлею людьми є надзвичайно важливим.

За матеріалами: http://ekai.pl