Папа поблагословив статуетки Дитятка Ісуса, які принесли діти
  • Нед, 15/12/2019 - 15:36

Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 15 грудня 2019 р., вітаючи паломників, які прибули до Ватикану, Папа Франциск скерував окремі слова до дітей, що згідно із півстолітнім звичаєм, принесли на зустріч зі Святішим Отцем статуетки Дитятка Ісуса, призначені для домашніх вертепів, аби він їх поблагословив.

«Вітаю вас, дорогі діти. Піднесіть ваші статуетки: від щирого серця їх благословляю», – сказав Папа, додавши, посилаючись на Апостольський лист «Admirabile signum», що вертеп є живим Євангелієм, і коли споглядаємо картину Різдва, ми запрошені вирушити в духовну мандрівку, «приваблені покорою Ісуса, Бога, Який став людиною для того, аби зустріти кожного з нас», відкриваючи, що «Він любить нас настільки, що з’єднався з нами, аби ми могли єднатися з Ним».

Півстолітній звичай

Варто згадати, що вперше така ініціатива відбулася 50 років тому, коли святий Павло VI 21 грудня 1969 року після «Ангел Господній» поблагословив принесені дітьми статуетки. «Різдво є також тут!» – під таким гаслом відбувалася цьогорічна ініціатива, покликана нагадати, що Ісус народжується на кожному місці. Перед зустріччю з Папою, наймолодші римляни разом з батьками та вихователями взяли участь у Святій Месі, яку в базиліці Святого Петра відслужив кардинал Анджело Комастрі.

святий Павло VI благословляє статуетки

святий Павло VI благословляє статуетки

Протягом останніх років ця традиція поширилася не тільки на інші італійські дієцезії, але й також в інші країни, де в третю неділю Адвенту численні спільноти організовують різні ініціативи, духовно єднаючись із Папою та подіями на площі Святого Петра.