Папа: подолання торгівлі людьми вимагає навернення сердець та припинення попиту
  • Втр, 13/02/2018 - 21:03

В понеділок 12 лютого 2018р., Папа Франциск зустрівся у Ватикані з учасниками Всесвітнього дня молитви й призадуми проти торгівлі людьми, що відзначався 8 лютого. Святіший Отець спілкувався з присутніми, відповідаючи на їхні запитання.

Насамперед, було звернено увагу на недостатню поінформованість щодо проблеми торгівлі людьми та брак бажання усвідомити її обсяги, тому потрібно ознайомлювати суспільство з цією проблемою, аби жодна особа більше не ставала жертвою торгівлі.

Папа зазначив, що першими, хто може перервати мовчання про ці злочини проти людства, є молоді люди, оскільки вони мають менше упереджень і здатні думати власним розумом. Папа закликав молодь знайомитися з тими, хто був жертвою торгівлі та вислуховути їх. Таким чином, за його словами, вони отримають відповідь на те, як конкретно можна допомогти цим людям. «Ми повинні поширювати культуру зустрічі, що містить у собі неочікуване багатство і великі несподіванки», – підкреслив він.

Відповідаючи на запитання молодої іммігрантки про те, як можна допомогти молодим іммігрантам не втрачати надію перед обличчям багатьох труднощів у новій країні та не потрапити в руки торговців, Святіший Отець вказав на важливість освіти та створення здорової атмосфери в школах та на парафіях, що дозволяли б молоді не соромлячись викривати торговців людьми. Колишні жертви, за його словами, також можуть зробити дуже важливий внесок у визволення інших молодих людей, надаючи відповідну інформацію.

Папа Франциск вказав також на те, що держави повинні усувати глибокі причини торгівлі людьми, створюючи можливості для стабільної освіти і працевлаштування. Він підкреслив, що для гідного вирішення цієї проблеми потрібно подолати лицемірство.

«Якщо багато дівчат стають жертвами торгівлі людьми і опиняються на вулиці, то це тому, що багато чоловіків – молоді, середнього і похилого віку – платять за це, – наголосив Святіший Отець. – Тому я запитую себе, чи торговці людьми є основною причиною торгівлі? Я вважаю, що основна причина – це безсовісний егоїзм багатьох людей в нашому світі. Звичайно, арештовувати торговців – це обов’язок правосуддя. Але справжнє вирішення – це навернення сердець, припинення попиту, аби знищити ринок»

На завершення, Святіший Отець пригадав про наступний Синод Єпископів у Ватикані, присвячений молоді, і висловив побажання, щоб молоді люди з периферій стали його основними дійовими особами. «Я надіюся, – сказав він, – що ця молодь сприйматиме Синод, як місце, з якого вони зможуть звернутися до урядів країн походження та прибуття з проханням про захист і підтримку. Я б хотів, щоб ці молоді люди звернулися до молоді всього світу із закликом до побудови спільного і гостинного дому. Я б хотів, щоб вони стали прикладом надії для тих, що переживають трагедію відчаю».