Папа подякував футбольному клубу Сан-Лоренсо
  • Чтв, 11/04/2013 - 15:41

Папа Франциск подякував керівництву і вболівальникам клубу «Сан-Лоренсо де Альмагро» з Буенос-Айресу за побажання і слова визнання, які отримав від них невдовзі після свого обрання на Престіл Св. Петра. В листі на адресу президента клубу Матіаса Ламменса він попросив усіх плекати дружбу з Ісусом – «справжнім Другом, Який завжди буде поруч з нами» в радісні і важкі хвилини.

20 березня керівництво команди, вболівальником якої Святіший Отець є ще змалку, надіслало йому листа і клубну футболку із побажаннями і поздоровленням. У відповідь новий Єпископ Риму подякував та уділив керівникам, тренерам, технічним працівникам і гравцям клубу апостольське благословення.

«Читаючи ваші слова, я повернувся до прекрасних спогадів, починаючи з мого дитинства. Коли мені було ще 10 років, я спостерігав за чудовою грою у 1946 році: той прекрасний гол Понтоні! Знайте, що я його не забуду», – написав Папа.

Водночас Святіший Отець закликав адресатів листа не лише захоплюватись спортом, але й «плекати дружбу з Ісусом, справжнім Другом, Який завжди буде поруч з нами в радісні і важкі хвилини». «Обійміть Його своїм серцем і розкажіть про все те, що маєте в собі. Він подбає про вас і ваші сім’ї, а також дасть вам силу вистояти перед викликами, які приносить кожен день, і не лише у спорті», – переконував Франциск. Папа запевнив, що «немає більшої  слави, ніж чинити добро з любові до Бога і ближніх, а також поширювати завжди здорову конкуренцію, братерство і взаємоповагу».

Про свій улюблений клуб Папа також згадав під час загальної аудієнції середи. Звертаючись до присутніх на ній іспаномовних паломників, він назвав осіб, що походять з Іспанії, Аргентини, Мексики та інших країн латинської америки та згадав про «групу з Спортивного клубу Сан-Лоренсо де Альмагро з Буенос-Айреса». «Це дуже важливо!» – додав з усмішкою на обличчі Святіший Отець.

За матеріалами wiara.pl