Папа подякував королю Бахрейну за землю під будівництво католицької церкви
  • Птн, 07/02/2014 - 16:17

Папа Франциск подякував королю Бахрейну за землю для будівництва католицької церкви, яку той подарував католикам. Церкву збудують у  столиці Бахрейну – Манамі.

У спеціальному листі, якого Папа передав через апостольського нунція Архиєпископа Петара Раїча, Франциск пише, що такий подарунок є вираженням взаємної поваги і готовності поважати людей різних релігій і вірувань. Король Бахрейну, зі свого боку, запевнив Папу, що його країна хоче бути осередком релігійної терпимості.

Церкву назвуть на честь Покровительки Бахрейну, Матері Божої Арабії. Її будівництво викликало відкритий конфлікт між королем Хамадом бен Халіфом і мусульманськими священнослужителями, які заявили, що на Аравійському півострові у країні з мусульманською більшістю, не можна будувати католицькі храми.

У Кувейті ісламістські парламентарії запропонували закон, яким хочуть заборонити будівництво нових церков. На додаток до цього, великий муфтій Саудівської Аравії закликав руйнувати всі християнські церкви на Аравійському півострові, де народився Мухаммед.
За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va/