Папа подякував представникам Італійської Поліції, які служать при Ватикані
  • Пон, 26/03/2018 - 21:12

У понеділок, 26 березня 2018 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані представників Інспекторату Громадської Безпеки при Ватикані – відділу італійської поліції, що дбає про безпеку навколо площі Святого Петра. Ця традиційна зустріч є для Святішого Отця нагодою подякувати за їхнє служіння.

«Цей Інспекторат Громадської Безпеки, – сказав він, вітаючи гостей, – є виявом цінної співпраці із пастирським служінням Єпископа Риму. Дякую вам за вашу пильну присутність та допомогу, яку надаєте під час звершення літургійних відправ та численних ініціатив, які відбуваються в базиліці Святого Петра та в усій Державі-Місті Ватикані. Крім того, Папа і його співробітники знають, що можуть розраховувати на вашу співпрацю також і під час відвідин парафій та громадських і церковних інституцій Риму, як також з нагоди пастирських візитів в Італії».

Як зауважив Папа, завдяки цьому служінню паломники, які приїжджають з кожної частини світу, щоб відвідати гріб святого апостола Петра, «мають змогу спокійно пережити цей важливий досвід віри». «Ви виконуєте свої щоденні завдання, надихаючись цивільними та загальнолюдськими ідеалами, притаманними членам Поліції Італійської держави», – сказав він, зауважуючи:

«Однак, контакт з подіями великого релігійного й культурного значення, як також із священиками, богопосвяченими особами та мирянами, які співпрацюють у виконанні вселенської місії Наступника святого Петра, без сумніву, дає вашій праці додаткові мотиви для старання і посвяти. Особливі умови, в яких перебуваєте й працюєте, дають вам змогу, у дійсності, посилювати свою професійну посвяту, черпаючи натхнення та стійкість із вічної істини Євангелія. Свідчачи таким чином у здійсненні своєї діяльності загальнолюдські та духовні цінності, притаманні християнству, ви також можете причинитися до місії Церкви».

Святіший Отець звернув увагу на те, що Ватикан є метою не лише для християн з усього світу, але для представників різних релігій, а також для представників держав та інституцій, які приїжджають на зустрічі з Папою або його співробітниками. Й ці «зустрічі діалогу», завдяки праці поліції, можуть відбуватися «в атмосфері спокою та порядку».

Ввіривши правоохоронців заступництву Пресвятої Богородиці, Папа склав їм великодні побажання, скеровуючи свою думку також і до їхніх родин. А на прощання зауважив, що, іноді, зі смутком думає про те, що вони повинні би бути зі своїми сім’ями, зі своїми близькими під час свят, а не працювати.

«Ви ж працюєте тут, щоб охороняти людей, охороняти мене… І не знаю, як висловити мою вдячність», – сказав він, додаючи, що у цьому контексті йому на думку спала постать святого Йосифа, що був охоронцем для Ісуса, а тому вирішив з нагоди Пасхи подарувати для інспекторату статую цього святого. «Це дар від щирого серця, яким прагну висловити свою вдячність», – мовив Святіший Отець.