Папа показує себе таким, яким він є насправді, - Глава УГКЦ
  • Срд, 20/03/2013 - 11:02

Таке переконання висловив Блаженніший Святослав Шевчук американській інформаційній агенції CNS. «Папа показує себе таким, яким він є насправді як людина, пастир, священик, єпископ та батько», – зазначив Предстоятель УГКЦ.

«Вміння бути собою та надзвичайна простота – риси, які найбільше характеризують нового Папу», – сказав в інтерв’ю Блаженніший Святослав. Саме «простота та вміння бути собою», на переконання Глави УГКЦ, будуть шляхом нової євангелізації в часи понтифікату Папи Франциска.

Коментуючи жест новообраного Єпископа Рима, коли він вийшов до людей і вклонився перед ними, просячи їхнього благословення, Блаженніший Святослав сказав: «Це дуже давній літургійний жест, який до сьогодні зберігається у візантійській традиції: перед тим як кандидата висвячують на священика або єпископа, спільнота вірних мусить проголосити своє визнання "axios" (гідний)».

Предстоятель УГКЦ був багато разів на Богослужіннях, які очолював кардинал Бергольо: «Його проповіді завжди були короткими, але повчальними», – зазначив він.

Відповідаючи на запитання журналіста про ставлення нового Папи до інших конфесій, Верховний Архиєпископ зазначив, що Святіший Отець Франциск, без сумніву, буде «екуменічним Папою»: «Це випливає з його здатності будувати лише справжні, автентичні відносини з іншими людьми».

У ставленні Папи до сучасних моральних проблем, вважає Глава УГКЦ, «він буде захищати людську гідність, гідність сім’ї та людської статевості, однак робитиме це, передусім, як пастир і батько. Досі кардинал Бергольо ніколи не виступав у ролі судді, він ніколи не захищав абстрактні правила, а турбувався про гідність людини».

Блаженніший Святослав переконаний, що Папа Франциск продовжуватиме дивувати нас і надалі та своєю простотою і автентичністю запропонує секуляризованому світові альтернативу нової євангелізації.

Джерело: www.ugcc.org.ua