Папа: Покликання – це нагода відкривати свої таланти
  • Втр, 30/07/2019 - 17:54

Через соціальну мережу Твіттер Святіший Отець нагадує, що здібності, які ми отримали від Бога, призначені для служіння ближнім.

 

“ Господь дарує нам усім покликання, щоби допомогти нам відкрити таланти й здібності, які маємо, і щоб ми віддавали їх на служіння іншим ”

Про це Папа Франциск нагадав через Твіттер у понеділок, 29 липня 2019 р., повертаючи нас думками до своєї зустрічі з молоддю та сім’ями, яка в рамках Апостольської подорожі до Румунії відбувалася 1 червня 2019 року в місті Яси.

Провокація віри

Відповідаючи на слова одного з учасників зустрічі про те, що на перешкоді свідченню віри молодої людини стоять «численні провокації», Святіший Отець погодився з тим, що існує чимало труднощів, але наголосив, що необхідно пам’ятати про те, що віра «дарує нам одну з найбільших провокацій», бо допомагає проявити все найкраще, що є в кожній людині.

«Господь є першим, хто нас провокує й говорить нам, що найгірше може трапитися тоді, коли більше не існуватиме стежок від сусіда до сусіда, коли бачитимемо більше окопів, ніж доріг», – сказав Папа, зазначаючи, що Господь дарує кожному з нас покликання, «провокуючи» нас відкривати наші таланти й здібності та використовувати їх для служіння ближнім.

«Він просить, аби ми користувалися нашою свободою як свободою вибору, щоб ми відповідали “так” на задум любові, на обличчя, на погляд. Це набагато більша свобода від тієї, щоб могти купувати й споживати. Це покликання, яке спонукає до руху, спонукає засипати окопи й відкривати шляхи, які нагадуватимуть нам про синівську й братерську приналежність», – додав Святіший Отець.