Папа поліцейським: потрібні люди, які дбають про мир не словами, а вчинками
  • Чтв, 12/01/2023 - 14:43
Папа Франциск подякував італійським поліцейським, які підтримують правопорядок навколо Ватикану.

«Бажаю, щоби ваша праця, нерідко виконувана зі зреченнями та ризиком, завжди черпала натхнення з прагнення допомагати ближньому та громадськості», – сказав Папа Франциск, вітаючись під час традиційної на початку року зустрічі з керівництвом і службовцями Інспекторату італійської поліції при Ватикані, приймаючи їх у четвер, 12 січня 2023 р., в Апостольському палаці.

Вдячність за свідчення

Святіший Отець подякував правоохоронцям за служіння, здійснюване в дусі жертовності, і в холодні, і в спекотні дні, адже їхня присутність на площі Святого Петра й на теренах поблизу Ватикану, за його словами, «є важливою як ніколи для захисту громадського порядку». Згадавши також про служіння, яке вони надають під час його переміщення Римом і під час пастирських візитів Італією, Папа зазначив, що це є не тільки сповненням обов’язків, які вони мають як службовці Італійської держави, але також свідченням «добрих стосунків, що існують між Італією та Святим Престолом».

 

Виявляти Божу близькість

«Дорогі друзі, заохочую вас бути витривалими в ідеалах і постановах, які є натхненням для вашого життя та вашої поведінки у виконанні делікатних завдань, довірених вам», – сказав Святіший Отець, побажавши, аби народження Ісуса, яке ми нещодавно відзначали, «підтримувало християнські почуття братерства й солідарності». Він також заохотив «наново відкривати красу та завжди нову силу Євангелія», дбаючи про те, щоби вона у вирішальний спосіб проникала в сумління та життя, «відважно свідчати любов Бога в кожному середовищі, також і робочому».

«Також і ваше служіння може бути знаком Божої близькості до братів і сестер, яких ви кожного дня зустрічаєте і які очікують від вас жестів увічливості та прийняття. В цьому полягає конкретний спосіб бути миротворцями, “ремісниками миру”: в тому ввічливому прийманні людей, у вислуховуванні людей, в допомозі людям. Якою ж великою сьогодні є потреба в персоналові, що трудиться на користь миру не гарними словами, а вчинками, дбайливо виконуючи свої обов’язки на служінні спільному благу!» – наголосив Папа.