Папа помолився Святу Месу з родичами загиблих від сходження лавини
  • Птн, 26/01/2018 - 17:28

«Сьогодні всі разом просимо у Господа миру. Миру для наших найдорожчих, які загинули в Ріґоп’яно; миру для родини; миру в серцях; того миру, який не є просто покірливістю, але упованням на Господа серед болю», – ці слова Папа Франциск сказав на початку Святої Меси, яку він у четвер, 25 січня 2018 р., відслужив в каплиці «Дому святої Марти» у Ватикані разом з родичами трагедії, яка 18 січня минулого року забрала 29 життів у гірській місцевості в центральноіталійському регіоні Абруццо.

Саме загиблим від сходження лавини, яка накрила готель в місцевості Ріґоп’яно на гірському масиві Ґран-Сассо, Святіший Отець присвятив четвергове Євхаристійне богослуження, під час якого він не виголошував проповідь, але розпочинаючи яке підкреслив, що «християнський мир – це не анестезія». «Серед болю просимо миру: біль у мирі. З почуттям болю та відчуттям миру, яке нам дає Господь, служимо цю Євхаристію», – сказав він.

Після Святої Меси Папа поспілкувався з кожним з-поміж п’ятдесяти учасників боогослуження, які прибули разом з ординарієм архидієцезії Пескара-Пенне архиєпископом Томмазо Валентінетті. «З батьківським і доброзичливим наставленням до кожного, Франциск промовляв слова розради, заохочуючи до прямування вперед дорогою віри, до поглиблення віри, яка підтримує нас у важкі хвилини», – зазначив ієрарх, слова якого наводить ватиканський часопис «L’Osservatore Romano».