Папа поновив заклик молитися за українців, які є жертвами великої жорстокості
  • Срд, 09/11/2022 - 12:00
Під час середової зустрічі з прочанами Папа Франциск кілька разів скерував думку прочан до багатостраждальної України.

«Поновлюю моє заохочення молитися за багатостраждальну Україну: просімо у Господа миру для цього люду, що зазнає стількох мук, яке страждає від великої жорстокості, зазнає чимало звірств з боку найманців, які ведуть війну», – сказав Папа Франциск, звертаючись до учасників загальної аудієнції, що в середу, 9 жовтня 2022 р., відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані.

Під час цієї зустрічі з прочанами Святіший Отець тричі згадував про ситуацію в Україні. Спочатку засудження «безумної війни, жертвою якої є багатостраждальна Україна», разом із засудженням інших війн прозвучало під час роздумів, присвячених нещодавній Апостольській подорожі.

Також вітаючи польських прочан, він згадав про те, що післязавтра вони відзначатимуть річницю незалежності Польщі та побажав, аби це «пробуджувало в усіх вдячність до Бога та оновлені зусилля на користь братерства, захист життя та гідності людської особи у вашій країні та на міжнародному полі, особливо в сусідній Україні».

Серед учасників загальної аудієнції були учасники Асамблеї вищих настоятелів Української Греко-Католицької Церкви, яка від 9 до 12 листопада відбуватиметься у Римі. Папа Франциск окремо зустрівся з українським монашеством, яке супроводжував владика Михаїл Бубній, Екзарх Одеський і Голова Патріаршої Комісії в справах монашества. Богопосвячені особи вручили Папі символічні подарунки та проказали спільну молитву до Богородиці.