Папа: послання розради та підтримки тим, хто працює на морі
  • Чтв, 18/06/2020 - 16:06

В контексті кризи, спричиненої пандемією, Папа Франциск звернувся до моряків, рибалок та їхніх сімей для того, аби подякувати їм за нелегку й незаміниму працю та запевнити їх у духовній підтримці.

У своєму відеопосланні до моряків, рибалок та їхніх сімей, опублікованому в середу, 17 червня 2020 р., Папа Франциск висловлює їм вдячність за те, що в ці важкі часи, позначені стражданнями внаслідок пандемії коронавірусу, вони дбають про те, аби забезпечити людей продуктами харчування та іншими необхідними товарами, працюючи в умовах високого ризику зараження. Святіший Отець висловлює розуміння того, що останніми місяцями життя тих, хто працює на морі, дуже змінилося: окрім того, що вони змушені перебувати довгі періоди часу на борту кораблів, над ними тяжить також страх заразитися.

«Знайте, що ви не самотні і що про вас не забули», – запевняє він моряків і рибалок, зазначаючи, що незважаючи на віддаль, вони присутні в його думках та молитвах. «Сьогодні я б хотів донести вам послання та молитву надії, молитву підтримки та розради проти всіх негараздів», – наголосив Святіший Отець, висловлюючи також підтримку всім, хто надає їм душпастирську опіку.