Папа поїхав в Ассізі не для випуску новин
  • Суб, 05/10/2013 - 19:54

На думку керівника прес-центру францисканського монастиря в Ассізі о. Енцо Фортунато, візит Святішого Отця в це місто можна охарактеризувати трьома словами: зустріч, свіжість і рух.

"Зустріч, тому що Папа, зустрічаючи св. Франциска, зустрів всіх, − сказав монах в інтерв'ю Радіо Ватикану. − Свіжість, бо через призму францисканської харизми показав актуальність і мир Євангелія. Рух − тому що все, про що він говорив, підштовхує нас вирушити вперед".

Впливовий італійський журналіст Андреа Торніелі порівняв візит Понтифіка в Ассізі з Хресною дорогою, першої стації якої став реабілітаційний дитячий центр "Istituto Serafico". Тут він зустрів важко хворих дітей, їх близьких і волонтерів. Папа обіймав їх, нахилявся, щоб почути їх голос, торкався тих, хто не міг його бачити і дозволяв триматися за свій хрест тим, кому було важко стояти. "Понтифік не поспішав, тому що для нього бути єпископом, означає перш за все це: обіймати страждаючих і бідних", − зазначив журналіст, додавши, що саме такий урок Франциск хоче дати Церкві в усьому світі: турбота про бідних і страждаючих, об'єднана з серцем християнської віри.

Під час візиту Папи в будівлю Ассизького єпископату багато ЗМІ чекали від нього слів про реформи, скасування багатьох церковних титулів, але Франциск з іронією спростував ці прогнози. Він нагадав, що Церква − це не тільки кардинали, єпископи і священики, але "всі ми", і тому кожен охрещений повинен скидати з себе одяг духу цього світу, бо інакше, будемо "як християни з кондитерської, як красиві торти".

Святіший Отець прибув в Ассізі не для того, щоб "зробити новину", але щоб вказати Церкві, що св. Франциск є справжнім прикладом християнського життя. Церква слідом за ним повинна скинути з себе непотрібне, самовпевненість і пасивність, що перешкоджають побачити найголовніше − "те, що Боже".

За матеріалами http://be.radiovaticana.va