Папа прибув до Колумбії та заохотив молодь вулиці не втрачати надію
  • Чтв, 07/09/2017 - 12:34

З майже півгодинним випередженням запланованого графіку, у середу, 6 вересня, кілька хвилин після 16:00 місцевого часу (опівночі – київського), літак з Папою Франциском на борту приземлився в Боґоті, столиці Колумбії, місті «на 2600 метрів ближчому до зірок», як стверджує його гасло, посилаючись на висоту над рівнем моря, на якій воно розташоване. Прибути швидше не завадила і зміна маршруту, спричинена ураганом Ірма.

При трапі літака Святішого Отця зустрів Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос Кальдерон з дружиною та Апостольський Нунцій Етторе Балестреро. Далі привітання від дітей, між якими – Емануель, син Клари Рохас, яка 2002 року була викрадена силами FARC та кілька років була заручником, утримувана в колумбійських джунглях. Він подарував Папі білого голуба з порцеляни.

Далі відбулося представлення делегацій, в той час як молодь виконувала хореографічні постановки. Тоді Святіший Отець привітав групу хворих та людей з інвалідністю, що були присутні в аеропорту, між якими – діти та військові, які постраждали внаслідок бойових дій. Аплодисменти й радість приблизно тисячі людей, що були в аеропорту, доповнив ентузіазм сотень тисяч осіб, що вітали гостя вздовж 15-кілометрового переїзду до нунціатури.

Коли Папа прибув до дипломатичного представництва, його зустріла група вірних, що виконала традиційні колумбійські пісні та танці. Між ними – діти й підлітки вулиці, а також ті, що втягнуті у наркотичну залежність чи перебувають в інших складних життєвих ситуаціях. Вони подарували Святішому Отцеві традиційне колумбійське пончо та свою радість, а Наступник святого Петра, у свою чергу, закликав їх «ніколи її не втрачати», разом з надією. «Нехай же ніхто ніколи не зможе викрасти у вас надію», – побажав він, перед тим, як попрощатися.

Свій перший "робочий" день ХХ Апостольської подорожі Папа Франциск розпочне зустріччю з предтавниками влади, що відбудеться о 9:00 місцевого (17:00 - київського) часу в президентському палаці.