Папа прибув до Парагваю: Церемонія привітання та зустріч з представниками влади
  • Суб, 11/07/2015 - 16:36

З-під пекучого сонця болівійського сонця під парагвайську зливу: у п’ятницю, 10 липня, після двогодинного перельоту з Болівії, приблизно о 15-й годині місцевого (22-київського) часу, літак зі Святішим Отцем на борту приземлився в міжнародному аеропорту столиці Парагваю міста Асунсьйон, яке зустріло гостя проливним дощем. Не зважаючи на це, Папа зійшов по трапу літака назустріч президентові Парагваю Орасіо Мануелю Картесу Хара, який очікував його  біля підніжжя. Як тільки вони потисли один-одному руки, а  помічники президента зібралися відкрити парасолі, злива припинилася.

В аеропорту не було передбачено промов. Відбулося представлення делегацій, прозвучали гімни Парагваю та Святого Престолу, віддано військові почесті, а завершилася церемонія невеликою концертною програмою та хореографічною постановкою про історію країни, де, зокрема, було представлено героїчний подвиг місіонерів-єзуїтів, які загинули з рук конкістадорів, розділивши свою долю з місцевими індіанцями ґварані.

Після короткої розмови з Главою Держави, Папа від’їхав до Апостольської Нунціатури в Асунсьйон. На вулицях міста, не зважаючи на негоду, його гаряче вітали десятки тисяч парагвайців, які з’їхалися з усієї країни, а також паломники із сусідньої Аргентини. На шляху до Нунціатури Святіший Отець зупинився біля жіночої в’язниці «Buen Pastor», де його привітали Міністр Юстиції та хор ув’язнених жінок.

Єдиною подією першого вечора Наступника святого Петра у Парагваї, відвідини якого є заключним етапом цієї Апостольської подорожі до Латинської Америки, був візит ввічливості до Глави Держави, поєднаний із зустріччю з представниками влади та дипломатичного корпусу, що відбулася в саду президентського палацу.

Радіо Ватикан