Папа присвятить світ Непорочному Серцю Марії
  • Втр, 08/10/2013 - 10:32

Папа Франциск присвятить світ Непорочному Серцю Діви Марії. З цієї нагоди у Ватикані буде перебувати скульптура Матері Божої Святого Розарію з каплиці Об’явлень марійного санктуарію у Фатімі.

У Ватикані 12-13 жовтня пройдуть Марійні дні з нагоди Року Віри. У неділю, 13 жовтня, в 96-ту річницю фатімських об’явлень, Святіший Отець здійснить Акт присвячення світу Непорочному Серцю Марії. Про це просила 1917 року Матір Божа у Фатімі.

Вперше такий акт здійснив 1942 року Папа Пій ХІІ. Йоан Павло II у єдності з єпископами усього світу, оновити обітниці, присвятив Росію і все людство Непорочному Серцю Пресвятої Діви у 1984 році на площі Святого Петра в Римі, перед статуєю Божої Матері, привезеної з Фатіми.

Папа Франциск стане третім понтифіком, який приєднається до виконання прохання Матері Божої Фатімської.

На цю подію спеціально буде привезена скульптура Матері Божої з каплиці Об’явлень, де її замінять першою з тих копій, які стали подорожувати світом; зараз вона знаходиться у базиліці Матері Божої Святого Розарію у Фатімі.

Нагадаємо, що після свого обрання Папа Франциск присвятив свій понтифікат Фатімській Божій Матері.

12 жовтня об 18.00 год. за київським часом відбудеться молебень за участю Святішого Отця Франциска, а 13 жовтня об 11.30 год.  – Свята Меса під проводом Папи. Події транслюватиме «Телебачення Віковічного Слова» (EWTN). Деталі читайте на сайті каналу.

Джерело: Католицький медіа-центр