Папа привітав християн Сходу з Великоднем
  • Пон, 20/04/2020 - 13:36

Перед проказуванням молитви «Царице Неба», Святіший Отець наголосив на тому, що відповіддю християн на життєві бурі може бути лише милосердя та скерував свою думку до Церков Сходу, що святкують Пасху.

«Ти прийшов до нас Господи, незважаючи на зачинені двері. Повернися знову до наших домівок, вислухай благання Свого люду та заступництвом Марії, Матері Милосердя, даруй нам Твого Духа любові та миру, Ти, що живеш і царюєш на віки віків», – цією молитвою Папа Франциск підсумував Вселенську молитву під час Святої Меси в Неділю Божого Милосердя, яку він 19 квітня 2020 р. відслужив у римській парафії Святого Духа.

Євхаристійне богослужіння завершилося проказуванням молитви «Царице Неба», перед яким Святіший Отець зазначив, що сьогоднішня молитва в цій церкві, в якій святий Іван Павло ІІ створив санктуарій Божого милосердя, була особливою. «Відповіддю християн на бурі життя та історії не може не бути милосердя: співчутлива любов між нами і до всіх, особливо, до страждаючих, обтяжених, покинутих… Не пієтизм, не асистенціалізм, але спів-чуття, що випливає із серця», – сказав Папа, додаючи:

«Боже милосердя випливає із серця Воскреслого Христа. Випливає із завжди відкритої рани в Його боці, відкритої для нас, що завжди потребуємо прощення та втіхи. Нехай же християнське милосердя надихне також взаємність між країнами та їхніми інституціями, щоби долати триваючу кризу в дусі солідарності».

Вітання для християн Сходу

Далі Глава Католицької Церкви скерував свою думку до «братів і сестер Церков Сходу», які сьогодні святкують Пасху, закликаючи разом звіщати, що «Господь воістину воскрес!».

«Насамперед, у цьому періоді випробування відчуваємо, наскільки великим даром є надія, що народжується з факту воскресіння з Христом. Особливо радію за східні католицькі спільноти, які з екуменічних причин святкують Пасху разом з православними: нехай же це братерство несе утішення туди, де християни є невеликою меншістю», – побажав Папа.