Папа привітав поліцейських, які охороняють площу св. Петра
  • Втр, 21/01/2014 - 14:06

20 січня Папа Франциск прийняв на аудієнції керівництво і співробітників Інспекції з охорони громадського порядку «Ватикан» - спеціального відділу римської поліції, що займається охороною площі св. Петра, а також піклується про безпеку понтифіка під час його подорожей по території Італії.

Зустріч пройшла в Клементійській залі Апостольського палацу Ватикану. Крім поліцейських в аудієнції взяли участь члени їх сімей. Папа привітав присутніх з святами Різдва Христового та висловив свою вдячність за служіння, яке здійснюють в першу чергу на площі св. Петра: «в холод, спеку, дощ, вітер, завжди ...».

«Ми всі усвідомлюємо необхідність постійної праці для збереження винятковості цього унікального місця, підтримуючи його сакральний і повсюдний характер. І це вимагає особливого і пильного чування. Дійсно, на площі св. Петра народ спокійний, рухається повільно, насолоджується спокоєм. І це завдяки вам, які стежите за громадським порядком», - сказав Папа.

Франциск подякував за працю поліцейських також під час масових заходів на площі св. Петра, коли тисячі людей прибувають сюди, щоб ​​зустрітися з Папою, помолитися біля могил Князя Апостолів або його наступників, в першу чергу Йоана XXIII та Йоана Павла II.

«Хочу побажати, щоби період проведений на службі у Ватикані став для кожного з вас можливістю для зростання у вірі. Віра - це найцінніший скарб, ваші родини вам довірили і який ви покликані передати вашим дітям. Важливо відкрити наново послання Євангелія і прийняти його в глибини власної совісті і конкретності щоденного життя, засвідчуючи з відвагою про любов Бога у всіх середовищах, зокрема на роботі», - сказав Папа.

На завершення зустрічі Святіший Отець довірив поліцейських заступництву Матері Божої і попросив про молитву. «Маю у ній велику потребу», - сказав Папа.

Джерело: www.catholic-media.org